Te-ai gândit vreodată cum ar fi ca, achiziționând un bun pentru nevoile tale, să sprijini și comunitatea din care faci parte? Este ideea pe care familia Carozza, proprietara grupului SDF, a lansat-o pentru anul 2021, inițiind programul „Ajut comunitatea mea”.
Nu este prima și nici singura inițiativă de acest gen pe care familia Carozza o lansează. Pe lângă fabrici, ea deține și o fundație care are în mod frecvent acțiuni filantropice, sprijinind în întreaga lume entități în dificultate, comunități care au nevoie de ajutor și activități importante din punct de vedere științific și social, inclusiv spitale și cercetări în lupta împotriva cancerului.
Fiind o familie care consideră că o parte din bani trebuie să se întoarcă, prin cei care i-au produs, către comunitățile locale, a lansat de această dată un program sugestiv, „I support my community” (Ajut comunitatea mea), propunând un parteneriat cu fermierii. A fost realizată o ediție limitată de numai 500 de tractoare 7250 Agrotron TTV Stage 5 cu dotări deosebite și într-o culoare foarte atractiva (verde Java metalizat), pentru care grupul SDF donează, în numele cumpărătorului, 2.500 Euro unei organizații din comunitatea căreia acesta îi aparține, pe care fermierul o alege, fie că este o școală, grădiniță, creșă, un spital, lăcaș de cult sau stabiliment cultural sau social, echipă sportivă locală etc. Fermierul decide unde vor fi donați acești bani în numele său, iar fapta va ajunge pe buzele tuturor cunoscuților, care vor aprecia acest gest deosebit.
Familia Carozza, descendentă a familiei Cassani, care acum aproape 100 de ani a realizat în Italia unele din primele tractoare agricole cu motoare Diesel, deține în prezent fabrici în Europa (Italia, Germania, Franța, Croația) și pe alte continente, după ce în 1942 a fost deschisă fabrica SAME. Între timp, SAME a devenit un grup important, înglobând mărcile Lamborghini și Huerlimann, urmate din 1995 de firma germană Deutz-Fahr. A luat ființă atunci grupul SDF, căruia i s-a adăugat din 2011 și producătorul francez de utilaje agricole Gregoire. Astfel a fost completată gama de produse cu modele noi de tractoare, cu combine de cereale și de recoltat struguri, cu mașini de stropit și cu alte tipuri de mașini agricole. Firma investește permanent în modernizarea produselor, a spațiilor de producție, în tehnologii și produse noi, în pregătirea personalului propriu și din rețeaua de dealeri.
În 1927 frații Francesco și Eugenio Cassani au proiectat și construit tractorul agricol Cassani 40CV. Acesta era acționat de un motor Diesel, o formă de propulsie care începuse să fie folosită în aplicațiile industriale, militare și de vehicule feroviare încă din anii 1920. Motorul era realizat în doi cilindri orizontali în doi timpi, care producea 40 CP la 550 rpm, avea aprindere cu fitil, un sistem de pornire cu aer comprimat dintr-un rezervor sub presiune, 4 viteze (3 inainte și 1 înapoi) și o viteză maximă de 15 km/h.
Mai târziu, în 1942, ei au înființat compania SAME, unde au fabricat inițial motoare pe benzină și diesel pentru aplicații civile și industriale, trolii, macarale, pluguri și pompe pentru stingerea incendiilor.
În 1946, SAME a introdus primele sale modele de cositori cu motor pe benzină de 8 CP și tractoare SAME, iar în 1952 primele tractoare 4×4 cu motoare Diesel.
La îndelungata tradiție SAME se adaugă cea a Deutz-Fahr, care este îndeaproape asociată cu numele lui Nikolaus August Otto, cel care a fondat prima fabrică de motoare din lume în 1864 la Koeln și a inventat motorul cu combustie interna în 4 timpi. În 1894 a fost realizat primul tractor Deutz de 26 CP și din1927 a început producția de serie a tractoarelor. Apoi, achiziția firmei Fahr, cea care în 1890 a construit prima combină de recoltat cereale Fahr, a adus plus valoare grupului.
Cu rădăcini așa de adânci și realizări pe măsură, azi grupul SDF produce tractoare și combine cu o față modernă, devenind port drapel în ceea ce privește concepția tractoarelor, cu tehnologie germană de ultimă generație și design unic, pe care și-au pus amprenta studiourile de design Giugiaro, cele care au proiectat mașinile Lamborghini. Cu construcția noii fabrici de tractoare din Lauingen (Germania) în 2017, calitatea, inovația și tehnologia au ajuns la un nivel superior.
Aici se fabrică tractoare de la 140 la 340 CP, între care se găsesc și tractoarele 7250 Agrotron TTV Stage 5, care în ediție limitată sunt protagonistele programului „Ajut comunitatea mea”. Cu donația de 2.500 Euro pentru fiecare tractor 7250 TTV Java Green achiziționat din această serie limitată, grupul SDF arată încă o dată că este un partener responsabil pentru fermierii din întreaga lume și pentru comunitățile în care aceștia trăiesc.
Astăzi, scopul grupului SDF este de a furniza fermierilor și prestatorilor mașini de top, care să ușureze munca și să maximizeze productivitatea și eficiența. Grupul furnizează o gamă completă de utilaje cu stil modern, niveluri ridicate de confort, motoare puternice, fiabile și prietenoase cu mediul, ghidare automată și monitorizare prin satelit etc.
Iată, în cele ce urmează, câteva caracteristici ale tractorului 7250 TTV Agrotron, Stage V – ediția limitată „Ajut comunitatea mea”.
CABINA Deutz MaxiVision 2 cu suspensie mecanică, Warrior Java Green cu țeava de eșapament din oțel inoxidabil, cu aer condiționat cu reglare automată și cu afișarea temperaturii, funcție de degrivrare, ventilație și încălzire. Scaunul operatorului este foarte confortabil, cu suspensie pneumatică, cu funcție de ventilație și reglare automată a rigidității în funcție de greutatea operatorului, cu centura de siguranță, tetieră, compartiment pentru documente, suport lombar pneumatic și pivotare laterală 80 stânga- 150 dreaptă. Cabina este dotată cu covor de cauciuc, scaun pentru pasager cu centură de siguranță, geam spate rabatabil, cu stergător, geam spate inferior cu izolare termică și fonică “SoundProof”, oglinzi exterioare telescopice, lumini ambientale LED, trapă din geam în plafonul cabinei, compartiment pentru băuturi (cu încălzire/răcire) și preechipată pentru radio, cu cablaje, antenă și 4 difuzoare. ComfortTip (Sistem de acționare secvențial, care memorează comenzile pentru capătul de parcelă).
Alte dotări sunt coloana de direcție cu poziție reglabilă, consolă multifuncțională cu manetă de comenzi integrată și monitorul iMonitor3, cu ecran tactil de 12″ pentru monitorizarea performanțelor.
Sistemul de iluminare comandat de la un panou centralizat, cu lumini de drum LED pe capotă și 14 lumini LED pentru lucru de peste 40.000 lumeni, asigură vizibilitate excelentă inclusiv pentru lucrul pe ceață sau noaptea.
MOTORUL Deutz TCD 6.1 L06 4V, cu 4 supape pe cilindru, Stage 5; Cilindree 6057 cmc, DCR (Deutz Common Rail), puterea nominală (la 2100 rpm) 237 CP, puterea maximă (ECE R120) 246 CP diponibilă de la turații joase. Noxele sunt neutralizate cu sistemul SCR (cu AdBlue)+EGR+DPF. Pachet de răcire inovator construit din aluminiu, cu sistem de rabatere largă pentru întreținere, ventilator cu sistemul „eVISCO” controlat electronic, rezervoare de 435 l pentru motorină și 50 l pentru AdBlue, cu bușon securizat.
TRANSMISIA cu variație continuă Heavy Duty (S-Matic 240) ZF (Germania), cu 4 game mecanice automate, power shuttle pentru schimbarea în sarcină a sensului de mers, 3 strategii de conducere (Manual/Auto/PTO) asigură și funcția „Power Zero” pentru imobilizarea tractorului la staționare fără acționarea frânei de parcare.
Tractorul are funcție pentru ajustarea accelerației și a puterii motorului, “Cruise Control” pentru memorarea a două viteze de lucru, ajustarea răspunsului la plecarea de pe loc în 5 trepte (Sense Clutch) și cuplare electrohidraulică a tracțiunii integrale (4×4).
Puntea față are suspensie adaptivă controlată electronic, sistem ASM de control al punților motoare (cuplare electrohidraulică automată a diferențialelor și 4×4, senzori de viraj). Tractorul este dotat cu frână de parcare cu acționare electrică (EPB) și radar, iar viteza maximă este limitată la 40 km/h eco (la turații reduse ale motorului).
INSTALAȚIA HIDRAULICĂ conține pompă cu senzor de sarcină și debit variabil de max. 120 l/min, 5 valve electro-hidraulice cu regulator de debit, valvă de presiune la distanță (power beyond) și retur liber.
RIDICĂTORUL HIDRAULIC spate cat III, cu cilindri auxiliari pentru ridicare și control pentru forță și poziție, asigură o capacitate de ridicare spate de 10.000 kg. Ridicătorul față are capacitatea de ridicare de 5.480 kg și control pentru forță și poziție.
PRIZA DE PUTERE spate asigură 3 turații: 540E-1000-1000E rpm, iar arborele de 13/8” cu 21 de caneluri este interschimbabil cu 1 3/8” cu 6 caneluri.
ROȚILE sunt dotate cu anvelope Michelin cu dimensiunile 600/70R30 față, 650/65R42 spate, iar sistemul de frânare este cu discuri imersate în ulei cu acționare hidrostatică și lucrează independent pe fiecare roată. Pentru creșterea aderenței, pe jantele roților din spate sunt prevăzute greutăți de lestare de 820 kg. Roțile din față sunt protejate cu apărători dinamice, iar cele din spate cu apărători fixe cu extensie, cu butoane iluminate pentru ridicare, acționarea valvelor hidraulice și a prizei de putere.
OPȚIUNI INCLUSE ÎN CONFIGURAȚIE
Sunt incluse în configurație bara de tracțiune pivotantă, bara transversală cu găuri, cupla pentru remorcare, priza electrică spate Isobus (ISO 11783) și priza cu 7 contacte pentru echipamente (ISO 11786).
Sunt de asemenea standard la acest tractor puntea față cu suspensie și sistemul de frânare pneumatică pentru remorcă. Pentru lestare față este prevăzut un bloc de 1.000 kg pe ridicătorul față, iar pe spate, câte 2 greutăți pe jantele fiecărei roți, în total 820 kg.
Se asigură abonament gratuit pentru primul an pentru sistemul de monitorizare telematică, care urmărește de la distanță funcționarea tractorului, coduri de eroare, alerte etc.
Tractorul este prevăzut cu sistem de ghidare automată Agrosky, cu precizie de 15-20 cm pentru semnal gratuit, sau cu precizie de 2 cm, cu subscriere pentru semnalul de corecție, care nu este inclusă. Producatorul asigura garanție extinsă până la 3 ani, prin programul „SDF ExtraCare”.
Toate acestea fac din tractorul 7250 TTV -ediție specială „I support my community” (Ajut comunitatea mea) un „must have”, un tractor pe care trebuie să-l ai, care-ți garantează siguranța, confortul, liniștea privind funcționarea, economie de combustibil, costuri de operare reduse etc., iar voucherul în valoare de 2.500 Euro pentru comunitatea ta te face eroul ei.
Pentru mai multe detalii contactează reprezentantul de vânzări NHR Agropartners din zona ta consultând lista contactelor la adresa https://nhr.ro/contact/.
Crește-ți respectul în comunitatea ta!
Dr. Ing. Florin Neacsu