Datorită condițiilor climatice favorabile, anul acesta porumbul se recoltează mai devreme decât de obicei și este așteptată o recoltă bogată. Asta, mai ales datorită faptului că porumbul, în comparație cu celelalte cereale, are o capacitate de producție cu circa 50% mai mare.
Această plantă este una foarte adaptatată la clima din România, fiind foarte rezistentă atât la secetă, boli sau dăunători, cât și la ploi abundente.
Pentru a ne da seama când este pe deplin copt bobul de porumb, trebuie verificat conținutul de apă din acesta, care trebuie să nu fie foarte mult sub 30%. Atunci este momentul în care bobul poate fi considerat că a ajuns la maturarea deplină.
Desigur că recoltarea porumbului se poate face sub diferite forme. Începând de la proces, adică recoltarea tradițională, până la folosirea celor mai sofisticate și performante echipamente. Recoltarea porumbului poate fi făcută fie sub formă de știuleți depănușați, fie sub formă de boabe.
Recoltarea porumbului se face, de către fermierii români parteneri ai NHR Agropartners cu echipamente de cea mai înaltă calitate, pentru a avea o recoltă cât mai eficientă. Utilajele pe care aceștia le folosesc pentru recoltarea porumbului sunt combinele de cereale Deutz Fahr cu header de porumb/culegător Olimac Drago.
Așa cum spuneam, dintre toate cerealele, porumbul este cel care asigură cea mai ridicată producție la unitate de suprafață. În acest fel, fermierii care aleg să cultive porumb se bucură de producții constante.